sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Lomasaldo

"Oksalla männyn istuvi paakku,
ei se ole harakka eikä varis vaakku,
kuunnellaan, mitä se puhuu,
sehän sanoo: HUHUU "

Typyn lorupussissa on tällainen ihkuruno (en tiedä kirjoittajaa, mutta kaikki kunnia hänelle). Runon hengessä viimeisimpänä lomatuotoksena valmistuivat pöllösukat. Koko on miehen (~43) ja lahjalaatikkoon nämä menevät, saaja on kyllä jo mielessä. Lankana oli varastoista löytynyt Novitan Pöllö-lanka (7 veikkaa tämä). Tuosta seiskaveikkapaksuudesta on kyllä nopea neuloa, mutta omaan makuun se on kyllä vähän paksua. Värit olivat toki kauniit ja raidat juoksivat todella tarkasti ja sukista tuli keskenään just eikä melkein samanlaiset. Jeejee, joskus onnistuu. Kantapäät tein yksivärisestä harmaasta seiskaveikkasesta, kun hieman epäilin yhden kerän riittävyyttä sukkiin. Saattoi olla ihan hyvä valinta, ei sitä ainakaan olisi paljoa jäänyt, jos olisin myös kantapäät tikuttanut tuolla samalla langalla. Malli on Novitan syksyisestä sukkalehdestä, malli ö. Eikös hyvin trimmaa pöllön kanssa.


malli: Novitan sukkalehti 2011, malli ö
puikot: 3,5 mm bambuiset sukkapuikot
lanka: Novitan pöllö
fiilis: iisi biisi, jota tehdessä ei tarvitse ihmeitä funtsia, vaan voi vaan antaa puikkojen laulaa


Meidän lomahan on tietyssä mielessä mennyt ihan penkin alle, Typy on ollut koko ajan kipeenä eikä olla päästy täältä neljän seinän sisältä mihinkään. Kaiken muun huvin lisäksi mä olen ollut tän viikon tällainen "tilapäinen" yh, kun miehellä on kaikki reisut ja muut sattuneet samalle viikolle. Tänään kotiutuu ja kyllä täällä jo odotetaan naisissa isiä kotiin. Jee jee =) No, Typyllä on vieläkin kuumetta, vaikka sai perjantaina antibiootin korvatulehdukseen. Ei siis varmaankaan ole purrut. Huomenna pitäisi aloittaa päivähoito, mutta meillä se alkaa sitten "lapsi sairaana" meiningillä. Eipä pääse tulemaan kummankaan työnantajalle mitään liian ruusuista kuvaa tästä lapsiperheen elämästä.

Muutakin on neulottu. Typy sai kaulurin. Tämä oli ainakin kuukauden kesken, kun en saanut aikaiseksi neuloa viittä viimeistä kerrosta. Tässä tämä nyt olisi. Lanka on mummolta saatua Regia Silkiä, Typy omistaa tuosta samasta ihanan villapuvun (handmade by mummo). Alkaa olla setti aika complete.


malli: samalla tämä on tehty kuin tämä ja nämä
puikot: 2,5 mm bambuiset sukkapuikot ja metallinen pyörö (40 cm)
lanka: Regia Silk
fiilis: aivan mahtavan tuntuinen lanka ja malli on loistava. Istuu pienelle hienosti ja kaula ja hartiat ovat lämpöisessä.


Sitten pienet sukat. En vielä osaa oikein päättää, menevätkö lahjalaatikkoon vai Typyn käyttöön. Vielä ovat kuitenkin vähän isot.


malli: omasta päästä, 48 s
puikot: 2,5 mm bambuiset sukkapuikot
lanka: Maija
fiilis: helppoa ja nopeaa. Ensimmäinen kokemus Maija-langasta, mutta tuskin viimeinen.

Näiden lisäksi loman aikana on valmistunut vielä liivi itselle. Siitä ei ole vielä kuvia, joten bloggaus jää toiseen kertaan. Olipahan tässä jo tälle kerralle tavaraa, tuntuu siltä, että mitään ei ole tullut lomalla tehtyä, mutta olenhan minä näköjään neulonut jos jonkin verran. Ja ommellutkin jotain lahjaksi menevää, mutta siitäkin kuvia sitten myöhemmin. Eli eikös tämä ollut sitten ihan hyvä loma, vaikka fiilikset ei ihan katossa tuon pienen nuhanenän kanssa ole olleetkaan (ei siinä nuhassa mitään, mutta kun huutaa kaikki yöt niin ei ole oikein kellään kivaa). No, tänään vedetään isännän kanssa pitkää tikkua, kumpi jää huomenna kotiin.

Mukavaa viikon alkua kaikille!

~Tiina~




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti