sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Huopautuu

Typyn ollessa vauva tuli vastaan varsitöppösten ohje. Siis sellaisten, joissa on joustinneuleinen varsi ja huovutettu töppösosa. Silloin ehdin yhden sellaisen väsäämään, mutta siitä tuli kaikkinensa väärän kokoinen. Nyt uusi yritys, kun on uusi käyttäjäkin ja tuollaiselle 4 kk vanhalle ne olisivat syksyksi juuri omiaan, kun kenkiä ei vielä tarvita, mutta jotain lämmintä kyllä.

Mutta nyt siis. Varsi on neulottu seiskaveikasta ihan 1o, 1nperiaatteella. Silmukoita oli 36 kpl. Teräosaan kavensin joka puikolta yhden silmukan pois ja näillä 32 s on neulottu huopautuvasta langasta terät. Lopputulos ennen pesukoneeseen hyppäämistä näyttää tältä.
 
 
Tuo pesukoneessa huovuttaminen on aina melkoista onnen kauppaa ja yhtään ei tiedä millainen lopputulos oikein mahtaa olla. Ensinnäkin, nyt lanka huopui todella hyvin ja lopputulos on tiivis ja tasainen, kaunis sanoisin. Typy "käytti" langan vyötteen ja ihan tarkkaan en nyt todellakaan muista, mikä tuo lanka oli nimeltään. Samo Palett muistelisin, onko sellaista kenties olemassa?!
 
Nyt jos vielä uudet tekisin, niin taas kantapään kerroksia voisi vähentää. Olen saman todennut aiemminkin. Näiden vauvojen kantapäät ovat kyllä niin onnettoman pieniä, että teen aina liian ison kantapään. Tuo isompien sukkien perusohje ei tässä kohtaa kyllä toimi.
 
 
Veikan töppöset
malli: täältä soveltaen
puikot: 3,5 mm bambuiset sukkapuikot sekä 4 mm sukkapuikot
lanka: Novita 7veljestä ja Samo Palett (?)
 
 
Lankaahan sitten jäi sellainen hassunkokoinen nöttönen, mitä ei millään jaksanut tunkea takaisin kaappiin jo ennestään paljouttaan pursuaviin lankalaatikoihin. Siitä syntyi virkaten sitten tällainen.
 
 
Taakse ompelin palan muovikassia ja ei kun pesukoneeseen.
 
 
Ulos tuli tällainen:
 
 
Ja kodin se löysi minun uuden teekannun alta. Mä olen löytänyt kanssa viimein kirpputoristelun. Tai ainakin aina silloin tällöin tulee piipahdettua ja jotain löydettyäkin. Tällainen lähti mukaan jokin aika sitten ja nyt minullakin on oma teepannu. Ja sille alunen. =)
 
 
Tässä vielä pullantuoksuisia tunnelmakuvia. Nuuh nuuh, maistuis varmaan teillekin =).
 
 
Mukavaa viikonlopun jatkoa kaikille ja syksyisen pirteää viikon alkua!
 
Toivoopi Tiina

1 kommentti:

  1. Iahnat töppöset olet saanut aikaiseksi ja seuraile postia

    VastaaPoista