sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Uusia haasteita

Huh hulinaa, onpahan ollut touhun täyteinen viikko. Sairaslomat on tällä erää selätetty ja töissä painettu. Sitten Typyn päivähoitokuviot selviävät pikku hiljaa, pääsee tuohon suht lähelle perhepäivähoitajalle. Viikolla käytiin tutustumassa ja ihan hyvältä vaikutti. Äitiä hirvittää pienen hoitoon vieminen, yritän vielä olla aktiivisesti ajattelematta asiaa... Yksi kuukausi vielä pienellä kotona.

Kahdet sukat on valmistuneet viimeisen bloggauksen jälkeen. Ensinnäkin unisukat itselle syksyllä SNY:ltäni saamista Dropsin Fabel-langoista. Ohje on edelleen siitä Tähkäpää kirjasta. Tällä kertaa Bones. Nää on kyllä niin mua!


malli: Bones, malli kirjasta Tähkäpää ja muut lempineuleet, Ilona Korhonen ja Jenni Österman, 63 s (koko ~39)
puikot: 2,5 mm ruusupuiset sukkapuikot
lanka: Drops Fabel 
fiilis: turkoosinsävyjä ja kauniita unia!
Typylle taas sukat. Jalka kasvaa kauheaa vauhtia ja vanhat alkavat olla pieniä yhtä paria lukuunottamatta. Eilen löydettiin kirpparilta saappaat, hienot punaiset nokialaiset kokoa 21! Niillä kelpaa kuralätäköissä läträtä ja nyt on sukkiakin, ettei varpaat palele =).


malli: omasta päästä, 48 s
puikot: 3,0 mm bambuiset sukkapuikot
lanka: Novita Nalle kukkaketo "orvokki" 
fiilis: violetti ja oranssi ne yhteen soppii...

Otsikko lupaili niitä uusia haasteita. Tuossa jokin kuukausi sitten törmäsin tähän ja heti mielen sopukoista tuli muistoja lapsuudesta, lautoja oli kotona, Mummo niillä nimittäin teki nauhoja. Häneltä nyt sitten kysymään, josko hän muakin opettaisi. Kirjastosta lainasin Maikki Kariston uuden Lautanauhat-kirjan ja eilen sitten päästiin alkuun. Loimen luonti harjoiteltiin kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla tuli tuplamäärä lankoja. No, harjoitus tekee mestarin. Nauhaa on nyt jotain 30 cm, kutomista tuo muistuttaa tosi paljon. Tosi, tosi kivaa ja jälki on nättiä! =) Tähän puuhaan pätee myös se sääntö, mikä kutomiseenkin: itse työtä tekee nopeasti, alkuvalmisteluissa on vaan kaamea vähti!Tästä projektista sitten lisää tuonnempana! Saattaapi vaikka jäädä koukkuun... ;)

1 kommentti:

  1. Lautasysteemi näyttää tosi mielenkiintoiselta puuhalta. Empä ole koskaan moista kokeillut.

    VastaaPoista