sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Saamaton neulesankari kunnostautuu

Jes, hyvä minä! Kuten aiemmin jo mainittua, minulla on ollut kaapin pohjalle haudattuna melkoisen monta puolivalmista työtä. Nyt niitä sitten sieltä olen pöllytellyt urakalla pois.

Aloitetaan tuoreimmista. Itselle ja työkaverille syntyivät kännykkäpussit virkkaamalla Novitan Miami-langasta. Malli on ihan omasta päästä kokeilemalla. Erityisen ylpeä olen tuosta kiinnitysoivalluksesta. Eli en tehnyt mitään napinläpeä tms., vaan virkkasin vaan pätkän hiirenhäntää, jonka voi sujauttaa napin ympärille. Pysyy hyvin kiinni ja on nopea ja helppo avata. Huomenna vien näytille, katsotaan, kumpi jää omaan käyttöön.


malli: omasta päästä
lanka: Novita Miami
koukku: 4 mm
fiilis: kerrankin joku oma ohje onnistuu!!

Sitten on syntynyt pipo Novitan Polku langasta. Tupsupipoja kun on kaikki lehdet täynnä, niin täytyihän minunkin sellaisen väsätä ja saada. Tätä neuloin jonkin verran sairaalassa ollessani (kun vaan ensin pahoinvointi nukutuksen jäljiltä haihtui), saas, nähdä jääkö tämä kummittelemaan niihin tunnelmiin.

malli: omasta päästä, 120s
lanka: Novita Polku "nauris"
puikot: 2,5 mm pyörö (40 cm) ja bambuiset sukkapuikot
fiilis: peruskauraa kivoilla väreillä

Ommeltukin on. Syksyllä Tampereen käsityömessuilta tarttui mukaan kivoja kankaita. Niistä ja vaaleanvihreästä lakanakankaasta syntyi itselle "projektipussukka" eli pussi mukana kulkevalle neuleelle.Sitten niitä pidemmän aikaa kaapissa lojuneita. Tämä kauluri valmistui varmaan jo liki kaksi vuotta (!) sitten. Enpä sitten vaan saanut aikaiseksi ommella siihen nappeja. Menihän siihen ainakin 10 minuuttia...

malli: jostain vanhasta Modasta
lanka: Shibui Knits ??
puikot: ei hajuakaan
fiilis: kiva malli ja lanka, miksi ihmeessä tätä on roikutettu näin kauan?!

Sitten on tällainen "liivi" tai jotain sinnepäin. Parin vuotta sitten Modassa oli ohje tähän ja innostuin kovasti, onpas kiva. No, puikoille laitoin sen odotusaikana, kun ajattelin, että tuo voisi olla kätevä imetysaikana Typyn syntymän jälkeen. Se jäi sitten vaiheeseen, 300 silmukan edestakainen rullaus alussa ei oikein hotsittanut. Nyt jatkoin siitä, mihin jäin vuosi sitten ja neuloin takakappaleen. Mutta voi ärsy. Käsiala on muuttunut vuodessa kai löysemmäksi, koska tuossa näkyy nyt selvä raita vanhan ja uuden neuleen välillä. Lisäksi koko on (lehden mukaan) XS ja mulle ainakin kaksi numeroa liian iso. Pitäisiköhän neuloa joskus niitä mallitilkkuja... Taidan purkaa tämän, niin saa langan talteen (josta siis tykkäsin kyllä). Ihan kamala. 

malli: Moda 1/2010
lanka: SandnesGarn Smart
puikot: 5 mm bambuinen pyörö (80 cm)
fiilis: yök!

Mutta jotta teille ja minulle jää tästä postauksesta positiivinen fiilis, niin loppuun jotain kivaa. Saanen esitellä, Vili.

Vilikin pääsi puikoille vuosi sitten keväällä, muistan viimeisiä osia neuloneeni eduskuntavaalien tuloslähetystä katsoessani. Mutta päätteleminen ja kokoaminen tuntui jotenkin niin ylivoimaiselta, että tuonnehan osat olivat jääneet pölyttymään. Mutta nyt on kasattu ja saas nähdä, millaiset ovat käyttäjän kommentit huomenna. Yksi dilemma tämän kanssa on, onko tämä nyt sitten kissa vai hiiri. Ehdotuksia?

malli: omasta päästä
lanka: Novitan Nalle-langan jämiä
puikot: 3 mm bambuiset sukkapuikot
fiilis: pyrypäivän piristys!

Mukavaa viikonalkua kaikille!

4 kommenttia:

 1. Kiva tuo harmaa "liivi", nappasin heti Modan numeron ylös mistä ohje voisi löytyä. Päätyy mahdollisesti puikoille lähiaikoina. Itsellä tuli kans heti mieleen, että imettäessä kätevänmallinen :D

  VastaaPoista
 2. Täällä myös samanoloinen "liivi" puikoilla ja juurikin estämään tulehdusta oli tarkoitus tehdä. No, puikoilla on edelleen vaikka käyttöä kyllä olisi. Mutta tuo sinun on paljon kauniimpi malli, värikin miellyttää kovin! Menee nyt ehkä oma purkuun ja malli vaihtoon...

  VastaaPoista
 3. Tuo liivin malli on tosiaan kiva ja helppo tuo on neuloa. Mutta kannattaa tehdä mallitilkku ensin niin saa neuletiheyden täsmäämään. Mä laitan omani purkuun, tämän siitä saa, kun oikaisee alussa... mutta lanka ja väri kyllä miellyttävät silmää edelleen, täytyy alkaa metsästää uutta ohjetta!

  VastaaPoista
 4. Kauniita neuleita olet tehnyt! Varsinkin tuo kisu/hiiri on söpö :)

  VastaaPoista