lauantai 11. helmikuuta 2012

Kuka saa, kuka saa, lorupussiin kurkistaa...

On jäänyt viime syksyn tuotoksia bloggaamatta. Tässä vielä otos sieltä.

Ajatus lähti, kun mietin, mitä 4-vuotiaalle kummipojalle joululahjaksi. Jostain mieleen pälkähti lorupussi. Äitiysloman viimeisessä energiapuuskassa sellaiset sitten ompelin kahdelle kummipojalle ja saipa Typykin omansa. Mies kielsi bloggaamasta näitä syksyllä, ettei vaan mene yllätys piloille. Unohtui sitten.

Ensin ajattelin, että lorupussi on vielä meidän tytölle vähän liian "vaikea", mutta nyt sille on löytynyt tarve ja paikka. Sitä nimittäin kaivellaan innolla aina potalla istuttaessa. Ei ole enää ollenkaan niin kurjaa puuhaa ja siinä sivussa tulee välillä vähän jotain "tulostakin".

malli: omasta päästä
kangas: Marimekon Valpuri ja vuori sekä nauhakuja sininen lakanakangas
fiilis: lapsi itsessä kohottaa päätään =)

Itse pussin ompelu oli sitten ihan helppo homma. Tai no, hieman tahin tuon nauhakujan kanssa. Ajattelin hienostella ja laittaa pienet purjerenkaat noita nyörejä varten. Eivät ne sitten kestäneet, vaan reuna halkesi pois, tukikankaasta huolimatta. Mulle ei oikein edes selvinnyt, missä vika oli. Tekijässä varmaan. Vanha kunnon napinläpi sitten kuvioihin ja johan onnistui. Oli kuitenkin helppo homma se ompelu, verrattuna siis niiden lorukorttien väsäämiseen. Niitä kun tein 3 x ~55 kpl, niin siinä hetki vierähti. Etsin ja tulostin lorut, leikkasin ja liimasin ne kartonkikortteihin ja niihin sitten tarroja, mahdollisuuksien mukaan aiheeseen sopivia. Lopuksi laminoin kortit, jotta ne kestävät myös lähempää tuttavuutta käyttäjien taholta.


4 kommenttia:

 1. Loruttelu on kivaa puuhaa meidänkin tyttöjen mielestä. Sanoo hän, jolta hieman karkasi lorukorttitouhu käsistä - meiltä löytynee reilu 100 erilaista lorukorttia... Noh, tytöt onneksi tykkää ;). Netistä löytyy aika kivasti lorukorttivaihtoja, jos tuntuu siltä, että olis tarvetta täydennykselle, eikä jaksa itse hirveän montaa erilaista väkertää. Helpompi sarjatyöstää itse esim. 15 samanlaista kuin 15 erilaista... Ja palkinnoksi saa toinen toistaan hienompia ja erilaisella tekniikalla tehtyjä kortteja.

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä, täytyy varmaan jossain vaiheessa osallistua johonkin tollaiseen. Me näköjään hurahdellaan molemmat säännöllisesti johonkin... ;)

  VastaaPoista
 3. Saisko sulta tilata tuollaisen lorupussin? Voisin itse koittaa tsempata ne lorut, mutta pussia en osaa millään tehdä :)

  VastaaPoista
 4. Saa tilata pussin =) isoin homma onkin sitten niissä lorukorteissa... Mutta kovasti tykkää meillä Typy jo lorutella eli teillä olisi varmaan jo tosi suosittu juttu! Jos vaikka pikkujouluihin mennessä saisin sellaisen väsättyä, sä voit sitten fundeerata niitä kortteja ajallasi.

  VastaaPoista