perjantai 22. marraskuuta 2013

Mummut muistettavina

Meidän molemmilla mummuilla on syntymäpäivät näin marraskuun pimeydessä. Tänä vuonna niin joulu- kuin muitakin lahjoja on syntynyt itse tehden. Mummujen syntymäpäivälahjat eivät tee poikkeusta ja tällaisia meinaan tänään pudottaa postin vietäviksi.

Minun äitini saa kirjoneulelapaset. Joskus (kauan sitten) olin aivan huumaantunut kaikista kirjoneuletöistä. Nyt se on jäänyt vähän taka-alalle, mutta kun kaikki käsityölehdet yms. työntävät tuota kirjoneuletta nyt täydellä laidalla, niin kaipa se sitten pitää itsekin taas haksahtaa.


Kettulapaset
malli: Taito Etelä-Pohjanmaa Kettu-lapanen
puikot: 2,5 mm knit pro hiilikuitu
lanka: teetee pallas (oranssikirjava ja tummanruskea)Viime viikonloppuna kädentaitomessuilla oli Taito Etelä-Pohjanmaalla esitteillä ja myynnissä "Rakkaat rasat" lapasia ja niihin tekemispaketteja. Sellainen sieltä mukaan tarttui ja tässä nyt olisi ensimmäiset kettulapaset (täytyyhän ketunkolossa neuloa kettuja, eikös). Aivan ihana, hyvin suunniteltu malli ja selkeästi kirjoitettu ohje. Toivottavasti nämä ohjeet tulevat nettikauppoihin, sillä täytyy varmaan hankkia joku niistä muistakin.


Lankana oli teeteen pallas, mistä on tullut aivan ihkuja uusia värisävyjä. Melkein riitti myös tuota kirjavaa lankaa se yksi kerä, puolikas peukalo täytyi lainata toisesta kerästä. Mutta näitä tulee varmasti lisää. Toinen lapanen neuloutui jo huomattavan paljon nopeammin kuin ensimmäinen. Vähän on möykkyjä, mutta josko se ei käyttäjää häiritse.Puikkoina kokeilin ensimmäistä kertaa hiilikuituisia knitpro-puikkoja. Olen ollut vannoutunut bambupuikkojen ystävä, mutta noi oli kyllä aika kivat. Ainoa, että vähän tein niillä liian tiukkaa. Ehkä seuraavat neuloutuvat tästä syystä taas bambupuikoilla.

Isännän äiti saa puolestaan huivin. Revontuli nro 2 (ensimmäinen löytyy täältä). On se vaan kiva malli, on. Huivi on todella iso, taas, vaikka neuloin sen tällä kertaa 5 mm puikoilla. Mutta siihen kelpaa kääriytyä lämpimään. Minä tykkään, toivottavasti saajakin.


Revontuli-huivi
malli: revontuli-huivi, Ullasta
puikot: 5 mm bambupyörö (80 cm)
lanka: vironvilla Aade Long


Langan on Mummo tuonut joltain Viron reissulta. Tosi kauniit pinkin ja violetin sävyt siinä. Milloinkohan sitä itsekin pääsisi sinne? Viroon siis.Hakemaan tuota vironvillaa ja hullaantumaan Karnaluksiin. Ehkä sitten kohta, kun lapsukaiset vähän kasvaa.


Btw. Mikä ihme on rasa? Never heard. Sukeltaminen internetin ihmeelliseen maailmaan paljasti, että kyseessä on murresana lapaselle. Vantut, tumput ja kintaat tunnistaisin, mutta että rasa. Mitä murretta mahtaa olla? Pohjanmaalta?

Btw2. Oli muuten ihanat kädentaitomessut ja seura ihan parhaasta päästä!=) Väkeä oli, mutta mun mielestä ei niin paljoa kuin pari vuotta sitten. Ja me onnistuttiin kiertämään halleja kai vähän "väärässä" järjestyksessä ja sekin varmaan helpotti tuohon väenpaljouteen. Rahaa meni ihan liikaa, mutta ihania löytöjä tuli tehtyä. Ensi vuonna taas!

1 kommentti: